Bitcoin-ATM in Hilversum

Cool. Sommige klanten zijn gewoon bijzonder cool. Met een Aperol Spritz in handen, zonnebadend aan het zwembad, ontvang ik per telefoon een berichtje. Een klant nodigt me uit voor de opening van het nieuwe bedrijfspand in Hilversum; een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in cryptocurrencies en blockchain technologie. Het neusje van de zalm zal de Bitcoin ATM zijn, waar Bitcoins gekocht kunnen worden via een App op je telefoon. Cool. Mijn vader was een van de eerste IT-ers van Nederland. Er waren toen zo weinig computers, dat hij de wereld overvloog voor klussen die ons nu primair lijken. Zo zat hij in Saudi-Arabië, waar hij in opdracht van Aramco een programma schreef om in het Arabisch op een computer te kunnen typen. Hij was zijn tijd ver vooruit, en ik kon er allemaal geen touw aan vastknopen. Toen ik decennia later in hetzelfde land onderzoek deed, had ik graag iets als TOR op mijn computer gehad, maar ik ben blond. Tegen de tijd dat hij stopte met werken, waren de rollen omgedraaid en vertelde ik hem wat wifi was. Zo snel kan het gaan. Men zegt dat je iemand kiest die op je vader lijkt en daar heb ik braaf aan voldaan. Mijn wederhelft was op zijn veertiende hacker en werkt nu bij Google. Met hem brainstorm ik in de avondzon over de vraag of Bitcoins blijvend ons leven zullen veranderen, of als BasF casettebandjes ten onder zullen gaan aan de opkomst van betere cryptocurrencies. En wat kunnen we allemaal met blockchain bouwen? Veel transacties zijn te archaïsch voor woorden, en kunnen revolutionair anders – zoals ooit de handel in toonderaandelen giraal werd, terwijl de papieren stukken in de kelders van Euronext getuigen van een achterhaald verleden. Savonds laat verdiep ik me, met uitzicht over het Gardameer, in de BTW-aspecten van Bitcoin en de vraag of rechters het beschouwen als geld. Werk is niet perse mijn hobby, maar er zijn klanten wiens vraagstukken het echt tot een feestje maken.

Openingsfeest: CryptoTrader en FastForward-IT openen op zaterdag 9 september vanaf 17 uur de deuren van hun nieuwe pand aan de Beresteinseweg 34 in Hilversum. Voor meer info en aanmeldingen, bel Colin of Boudewijn op 0352030030.

Contractrecht
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

Copyright: Antoinette Vlieger BV - Algemene VoorwaardenPrivacy Statement​ - Interne Klachtregeling